A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Деструктивні групи підлітків: організація профілактичної роботи в закладах освіти

Дата: 06.03.2023 08:41
Кількість переглядів: 44

Останнім часом в Україні серед неповнолітніх популярності набирає молодіжний рух, учасники якого збираються у різних містах та влаштовують провокації.

Організатори створюють в інтернеті деструктивні чати, групи у соцмережах та спонукають підлітків вчиняти різні протиправні діяння, порушувати громадський порядок. Правоохоронці кажуть – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Сьогодні через психологічну уразливість та нестабільність через війну діти та підлітки часто потрапляють під зовнішній психологічний вплив. Під дією тиску підлітки можуть скоювати злочини, брати участь у терористичних актах навіть не усвідомлюючи цього.

Про важливість та необхідність проведення профілактичної роботи з учасниками освітнього процесу  говорили шкільні практичні психологи під час онлайн-зустрічі 3 березня цього року, що відбулася за ініціативою КУ «Новослобідський ЦПРПП».

Під час зустрічі учасники визначили основні ознаки потрапляння дитини до деструктивної групи, побудували алгоритм профілактичної роботи, обговорили основні поради для педагогів, батьків та дітей щодо особистої безпеки в Інтернеті тощо.

У підсумку кожен учасник отримав кейс практичних матеріалів для роботи.


« повернутися

Вхід для адміністратора