A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Про створення дружин юних пожежників

Дата: 23.03.2023 14:38
Кількість переглядів: 84

У відділі освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради відбулась нарада з питань створення дружин юних пожежників у закладах освіти громади. В нараді прийняли участь: Андрій ФЕДЧЕНКО - фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту у Конотопському районі Центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Сумській області, Любов ШЕВЦОВА - начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту, Сергій ЛІТВІНОВ - спеціаліст відділу, що пройшов навчання за напрямком "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі" та працівники відділу.

Дружини юних пожежних – добровільні об'єднання учнів, які створюються з метою виховання у них мужності, благородства, фізичної загартованості та пожежно-технічної професійної орієнтації.

Основними завданнями дружин юних рятувальників-пожежних є:

виховання в учнівської молоді почуття відповідальності за збереження життя та здоров'я людей, матеріальних цінностей в умовах виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру;

формування екологічної культури серед дітей, залучення їх до практичної роботи з охорони навколишнього середовища;

надання практичної допомоги державним та громадським організаціям у пропаганді безпечної життєдіяльності серед дітей;

вивчення традицій та історії служб пожежної безпеки та цивільного захисту України;

пропаганда професії рятувальника.

Під час наради було вивчено питання законодавчого обґрунтування створення дружин, практичного втілення на практиці, обговорені наступні кроки в створенні дружин.


« повернутися

Вхід для адміністратора