A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Профорієнтація випускників

Дата: 28.03.2023 14:32
Кількість переглядів: 27

…є тисячі доріг, мільйон стежинок.
 
Є тисячі ланів, але один лиш мій…
 
В. Симоненко
 
Через три місяці для деяких учнів 9 класів і для всіх учнів 11 класу продзвенить останній дзвоник. А сьогодні перед кожним випускником стоїть непростий вибір – яку професію обрати. Обов’язок нас, дорослих, надати дітям якомога більше вичерпної інформації щодо розмаїття професій, правил їх вибору, формування у молоді спрямованості на самопізнання і власної активності як основи професійного самовизначення; формування вміння зіставляти свої здібності з вимогами, необхідними для набуття конкретної професії, складати на цій основі реальний план оволодіння професією; забезпечення розвитку професійно важливих якостей особистості.

 

Правильний вибір професії — це моральне задоволення, висока самооцінка. Водночас це й висока продуктивність праці, висока якість продукції. Вибір професії — точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів
Для допомоги дітям розібратися у професіях і зробити правильний вибір професійної ниви і здійснюється профорієнтаційна робота. Профорієнтацйна робота – це робота з учнями щодо озброєння визначеною сукупністю знань про соціально-економічні і психофізіологічні особливості різних професій, умов правильного вибору однієї з них, інформації про канали працевлаштування, вимог до прийому на роботу тощо.

 

Сьогодні для випускних класів нашої Новослобідської громади було проведено профорієнтаційний онлайн – захід «Як створити прибуткову справу у селі?» за участю начальника відділу фінансів Новослобідської СТГ Нерощина Владислава Віталійовича. Захід було проведено у формі розповіді з елементами бесіди. Владислав Віталійович у дуже цікавій доступній формі розповів присутнім про можливості і варіанти отримання прибутку у сільській місцевості, навів життєві приклади людей, які досягли успіху, детально роз’яснив, як грамотно зареєструвати власні ідеї для бізнесу, які саме напрямки ведення бізнесу потрібні і актуальні у нашій місцевості, про державні програми підтримки і гранти, пояснив значення бізнес – термінів тощо. У ході зустрічі учасники задавали питання і отримували повні відповіді.
Впевнені, що дана зустріч була корисною. Щиро дякуємо Владиславу Нерощину за надання цікавої нової корисної інформації нашим випускникам.
А випускникам бажаємо вдалого вибору майбутньої професії!

« повернутися

Вхід для адміністратора