A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Педагоги громади обговорили важливе питання

Дата: 19.04.2023 14:33
Кількість переглядів: 42

Повномасштабне вторгнення, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, призвело до тяжких наслідків для середньої освіти в Україні. Школи зазнали людських втрат. Сотні шкіл було зруйновано або пошкоджено. Мільйони дітей і тисячі педагогів були вимушені змінити місце проживання всередині країни або виїхати за кордон. Щодня всі учасники освітнього процесу мають долати виклики війни: вимушені перерви у навчанні, перехід на дистанційну або змішану форму навчання, повітряні тривоги та відключення електроенергії. Війна погіршила доступ до освіти, поглибила наявні освітні нерівності, негативно вплинула на якість освітнього процесу й успішність, а також відобразилася на психоемоційному стані дітей, їх батьків та педагогів.

19 квітня 2023 року відбулася зустріч керівників закладів освіти Новослобідської територіальної громади, представників педагогічних колективів, під час якої було обговорено питання «Освіта Новослобожанщини в умовах війни: втрати та здобутки». Організатором зустрічі став КУ «Новослобідський ЦПРПП». Участь у заході взяли   О. Гаркавенко, сільський голова Новослобідської сільської ради, Л. Шевцова, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, С. Токарєва, головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, С. Ливинов, спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі.

Під час обговорення учасники обговорили ситуацію, що склалася в освітній галузі громади, здійснили SWOT- аналіз, намітили шляхи подолання викликів, спричинених війною, та визначити заходи для забезпечення права дітей на якісну загальну середню освіту.

У підсумку заходу було зазначено, що педагоги громади – одна команда. Сильна, творча, працьовита. Поряд є ті, хто  підставить плече та допоможе зробити наші заклади сучасними, а освіту якіснішою. Будемо працювати для дітей та МИРУ!


« повернутися

Вхід для адміністратора