A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Відкриття класу безпеки у Мазівській гімназії

Дата: 01.06.2023 08:22
Кількість переглядів: 18

Останній день навчального 2022/ 2023 року не привід для відпочинку. Саме сьогодні у Мазівській гімназії Новослобідської сільської ради було відкрито КЛАС БЕЗПЕКИ.

Це вже третій клас безпеки, відкритий у закладах освіти нашої Новослобідської громади. Клас створено в рамках реалізації всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навичок самозахисту, надання домедичної допомоги та порятунку в умовах надзвичайних ситуацій. А головне - це формування навичок та відпрацювання вмінь правильної потрібної поведінки у надзвичайних ситуаціях, що є надзвичайно актуальним в умовах сьогодення, у сучасних реаліях життя нашої Батьківщини.

Клас оснащений необхідними наочними і предметними посібниками для проведення тематичних занять з практичним відпрацюванням основних правил безпеки для учасників освітнього процесу. Це, насамперед, вибухобезпека, мінна безпека, пожежна безпека. До цього процесу будуть залучені педагогічні та медичні працівники, фахівці ДСНС України, Національної поліції, практичні психологи, учасники бойових дій, волонтери тощо.

Створення класу безпеки – це кропітка командна робота педагогів Мазівської гімназії, здобувачів освіти, спеціалістів відділу освіти, представників влади нашої Новослобідської громади та інших небайдужих людей.

На відкритті Класу Безпеки були присутні голова громади Ольга Гаркавенко, начальник відділу Конотопського районного управління ГУ ДСНС України у Сумській області підполковник служби цивільного захисту Богдан Ількун, інспектор сектору ювенальної превенції Путивльського відділення № 2 Конотопського РВП Денис Вовк, поліцейський офіцер громади Евген Риндич, начальник відділу освіти Новослобідської сільської ради Любов Шевцова.

На вході до КЛАСУ БЕЗПЕКИ розташувався "блокпост" з цікавою вікториною, далі учні привітали гостей піснею та ознайомили присутніх із локаціями КЛАСУ БЕЗПЕКИ, процес ознайомлення супроводжувався цікавим квестом "Основи безпеки".

А на завершення зустрічі присутні мали змогу пограти у гру психологічного розвантаження "Хто я?".

Війна в Україні внесла свої корективи в життя кожного з нас…

Нині багато різних видів небезпек стали частиною життя кожного українця, тому маємо бути готовими захистити себе і дітей.


« повернутися

Вхід для адміністратора