A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Веселковий БУМ у Новослобідській громаді

Дата: 31.10.2023 09:13
Кількість переглядів: 22

За результатами молодіжного регіонального форуму, що проходив на початку жовтня 2023 року у м. Конотоп, в рамках календарного плану управління молоді та спорту Сумської обласної держаної адміністрації Новослобідською громадою був отриманий Сертифікат на 15 тис.грн. на реалізацію проєкту «Психологічна підтримки та допомога для учнівської молоді».
Другий рік поспіль населення всієї країни потерпає від російського агресора, особливо складно у психічному плані дітям, адже їхня психіка нестійка і дуже тендітна, дітям з прикордоння зокрема, адже доводиться жити під постійними обстрілами у стані стресу, який триває вже досить довго.

 

Для допомоги дітям нашої Новослобідської громади з метою психологічного розвантаження було проведено захід психологічної підтримки та допомоги "Веселковий БУМ".
Дане свято було організовано спільно з представниками трьох громад Конотопського району: Кролевецької, Буринської та Новослобідської територіальних громад.
Спочатку на дітей чекали веселі захопливі руханки, масовки, кричалки, розважального характеру з фантастичними героями. З вітальним словом до дітей звернулася голова Новослобідського громади Ольга Гаркавенко, яка побажала дітям отримати побільше позитивних емоцій від заходу.
Знявши психологічну напругу, діти шляхом жеребкування розподілилися на групи з супроводжуючим по локаціям фантастичним персонажем .
Учасники пройшли 8 локацій:
пісочна анімація, яка дала змогу створити фантастичні різнокольорові малюнки з піску і отримати купу задоволення;
креативне рукоділля, на якому діти повправлялися у плетінні патріотичних браслетів та ляльок – мотанок, кожна дитина пішла з маленьким подарунком, зробленим власноруч;
мистецтво психології, на якому досвідчені психологи з Кролевецької громади провели ряд тренінгових вправ задля допомоги дітям у подоланні власних страхів, спричинених страшними реаліями сучасного життя;
малювання сіллю, яке дало змогу потренувати дрібну моторику та викликало щире захоплення;
селфі-терапія, яка подарувала фото на згадку про сьогоднішній день;
арт-терапія викликала щиру радість, адже кожній дитині хотілося отримати малюнок на обличчі чи ручці.
Дані локації були підготовані командою з міста Буринь на високому рівні;
спортивні ігри, які допомогли задовольнити потребу в руховій активності, а вправа «Парашут» викликала шквал позитивних емоцій;
музична терапія викликала сміх, бажання танцювати, а також активізувала функцію пам'яті пригадування, щоб вгадати мелодію.
Фіналом розваг стала паперова вечірка, яка супроводжувалась драйвом, радістю, веселощами.
Після тригодинних активностей діти поласували смачним обідом.
Але і це ще були не всі сюрпризи на сьогодні...
Завдяки спонсорам з ПП «Карла Маркса-2» кожна дитина отримала солодкий подарунок : сік, кукурудзяні палички та солодку вату, яка стала фейєрією сьогодішнього розважального заходу, адже дитячій радості не було меж.
Щиро дякуємо ПП «Карла Маркса – 2» за постійну турботу і підтримку дітей з прикордоння.
Свято вдалося!
Усі діти залишились задоволеними.
Якщо на початку відчувалась напруга і скутість у дитячій поведінці, то наприкінці був повний релакс, задоволення, щастя, радість, а доказом цьому були дитячі посмішки.
Щиро дякуємо партнерам по проекту з Буринської і Кролевецької громад.
Разом, спільними зусиллями ми досягли поставленої мети проекту!
Сподіваємось на подальшу співпрацю громад задля блага найдорожчого – наших українських дітей!

« повернутися

Вхід для адміністратора