A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Урок з мінної небезпеки

Дата: 09.11.2023 07:57
Кількість переглядів: 17

На даний час в нашій країні йде війна і Україна за статистичними даними є однією з найбільш постраждалих від мін країною. І на сьогодні у зв'язку з бойовими діями більше 40% територій України заміновано, тому питання обізнаності з питань мінної небезпеки є дуже актуальне та потрібне. Найчастіше причина трагічних наслідків криється в повній відсутності елементарних знань правил поведінки при знаходженні вибухонебезпечних пристроїв та різних підозрілих предметів.

В рамках проекту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» 07.11.2023 для учнів Новослобідської громади був проведений онлайн-урок «Мінна небезпека та поводженням з вибухонебезпечними предметами». Під час заходу фахівець відділу забезпечення заходів з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту у Конотопському районі Андрій Федченко та головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради Сергій Літвінов розповіли про види мін та вибухонебезпечні предмети, правила поводження при їх виявленні та наслідки, що бувають при нехтуванні цих правил. Також був продемонстрований відеокліп гурту ТНМК «Дивись, куди ідеш!», створений за підтримки Фонду Східна Європа у співпраці з ДСНС України в межах програми «Дивись під ноги!». З метою закріплення знань діти пройшли квест «Правила поведінки з вибухонебезпечними предметами» та визначили, якими з супергероїв вони стали за підсумками проходження квесту.

Наприкінці заходу були підведені підсумки та надані поради до яки служб звертатись при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Бажаємо всім, щоб здобуті знання використовувались теоретично та не знадобилися на практиці!

Будьте обережні та дотримуйтесь правил безпеки! Всім мирного неба!


« повернутися

Вхід для адміністратора