A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Колегія

Дата: 06.12.2023 12:17
Кількість переглядів: 25

Сьогодні відбулась колегія відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради за участю голови Новослобідської громади Гаркавенко О.О., начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради Качур Ж .О., головних спеціалістів відділу освіти, культури, молоді та спорту, керівників закладів освіти, директора ЦДЮТ, директора КУ "Новослобідський ЦПРПП".
На порядку денному були розглянуті наступні питання:
- виконання рішення колегії від 23.06.2023 "Про стан виконання Закону України "Про повну загальну середню освіту " в частині забезпечення доступу до освіти для дітей, що вимушено перебувають за кордоном у зв'язку з повномасштабною військовою агресією російської федерації у 2022/2023 навчальному році";
- подолання освітніх втрат в закладах освіти Новослобідської сільської ради ;
- стан організації безпечного середовища в закладах освіти Новослобідської сільської ради.

 

Всі ці питання є дуже важливими і болючими в рамках сьогодення і тих умов, в яких опинились наші діти, батьки та вчителі.
Ще раз було проговорено шляхи роботи з учнями, які на сьогодні знаходяться за кордоном, але продовжують дистанційне навчання при закладі освіти Новослобідської громади та який процес відрахування тих дітей, які вже тривалий час не виходять на зв'язок і не надсилають домашніх завдань.
По другому питанню більш детально розглянуто результати аналізу та моніторингу щодо виявлення освітніх втрат та прогалин серед учнів.
Кожен директор поділився досвідом щодо здійснення заходів по усуненню освітніх втрат.
Голова громади Ольга Олександрівна наголосила на тому, що потрібно вже зараз продумати шляхи реформування стосовно профільного навчання учнів 10-11 класів та здійснення освітнього процесу на наступний навчальний рік.
Сахно О.І. запропонувала керівникам закладів освіти освітні платформи, за допомогою яких дитині буде краще закріплювати або оновлювати свої знання з будь-якого предмету.
Князєва І.О. - головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, ще раз підкреслила, що освітні втрати впливають не тільки на освітній процес в закладах освіти, а і на подальше майбутнє учнів.
Качур О.О. наголосила на тому, що як ніколи дуже важливим є участь наших дітей в Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсах, олімпіадах, з метою розвитку творчості дитини та заявити про себе за межами громади.
Також не залишається без уваги питання, яке є найактуальнішим для закладів освіти, які знаходяться на прикордонній території - безпечне середовище в закладах освіти. Літвінов С.М. проаналізував ситуацію по закладам освіти і довів інформацію, що на даний час при кожному закладі створені класи з безпеки, які систематично оновлюються дидактичними матеріалами, діють найпростіші укриття, у двох закладах встановлені тривожні кнопки, а в Новослобідському ліцеї встановлено 4 відеокамери.
За висновками сьогоднішньої колегії можна сказати одне: "Бережіть своїх дітей, приділяйте більше їм уваги! Ваш психологічний стан впливає і на ваших дітей. Ми вже забулись як це прекрасно, коли дитина посміхається і вірить в нас. Не будемо відбирати в них і цієї надії. Ми повинні надихати своїх дітей і бути стимулом для найкращого життя!"


« повернутися

Вхід для адміністратора