A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Онлайн-нарада з директорами

Дата: 10.01.2024 13:28
Кількість переглядів: 32

Відбулась робоча онлайн-нарада з директорами закладів освіти за участю начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради Качур Ж.О., головних спеціалістів відділу освіти культури, молоді та спорту: Князєвой І.О.. Літвінова С.М. та діловода Болотовой Г.М.  На порядку денному обговорювались питання, які є актуальними та важливими на даний час - діяльність закладів освіти в умовах воєнного стану:
1. Трансформація закладів освіти Новослобідської сільської ради у 2024 році.
2. Атестація педпрацівників у 2024 році.
3. Сертифікація вчителів.
4. Участь учнів закладів освіти Новослобідської сільської ради у обласних щорічних конкурсах.
5. Створення команд реагування по закладам освіти та їх обов'язки.
6. Участь закладів освіти Новослобідської сільської ради у змаганнях "Спортивні шкільні ліги Сумщини" в рамках Всеукранського проєкту "Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги" ініційовані Президентом України.
7. Призначення по закладам освіти відповідальних за ведення військового обліку та їх обов'язки. 

 

По-першому питанню начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту звернула увагу, що в рамках чинного законодавства України, з метою надання якісної освіти у закладах освіти Новослобідської сільської ради, доцільно провести трансформацію мережі закладів освіти.
Ще раз пройшлись
по Положенню про атестацію педагогічних працівників.
Князєва І.О. розповіла про деякі зміни в процесі атестації педагогічних працівників та наголосила на тому, щоб керівники ще раз перевірили списки атестуючих і за результатами першого рівня, повідомили відділ освіти, культури,молоді та спорту про висновки атестаційної комісії. Також повідомили керівників, що до 17.01.2024 року, бажаючі, можуть подати заявки на сертифікацію вчителів. Дана процедура є добровільною!
Підвели підсумки щодо участі учнів у щорічних творчих обласних конкурсах та дотримання умов подання робіт учнів на другий етап. По п'ятому питанню більш детально зупинився Сергій Миколайович і довів до відома всі умови організації та проведення змагань "Спортивні шкільні ліги Сумщини" на території Новослобідської сільської ради.
Не залишилось без уваги і питання щодо "команд реагування" в закладах освіти, їх права та обов'язки.
Не оминули дуже важливе питання про військовий облік працівників закладів освіти. Згідно наказів керівників закладів освіти, в кожному закладі призначена відповідальна особа, яка відповідає за військовий облік.
Ганна Миколаївна звернула увагу на те, що треба відповідально віднестися до даного питання і дотримуватись чинного законодавства України. Нарада була плідною і нагальною, за результатами якої ми розуміємо, що все, що ми робимо - це тільки для того, щоб наші діти отримували якісну освіту та підтримку.

« повернутися

Вхід для адміністратора