A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Звіт "Безпечне освітнє середовище" за 2023 рік

Дата: 12.01.2024 13:06
Кількість переглядів: 16

Безпечне освітнє середовище

 

Одним з першочергових завдань організації освітнього процесу в умовах військових дій є максимальне забезпечення безпечного освітнього середовища. На даний час всі захисні споруди, що використовують заклади освіти Новослобідської сільської ради за результатами обстежень (12.06.2023 та 29.06.2023) приведені до вимог рекомендацій щодо організації укриття в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей закладів освіти та рекомендовані до використання як найпростіші укриття.

В лютому 2023 року підписаний меморандум про співпрацю та партнерство з питань безпеки в освітньому середовищі між Головним управлінням Національної поліції в Сумській області, Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, Новослобідською сільською радою Конотопського району Сумської області та Департаментом освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. Головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради пройшов підвищення кваліфікації у Львівському державному університету внутрішніх справ за професійною програмою підвищення кваліфікації за спеціальністю «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» та виконує покладені на нього відповідні обов’язки.

З метою створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану  у всіх закладах освіти відкриті «Класи безпеки»: 25.04.2023 було відкрито 2 класи безпеки в Новослобідському ліцеї та Князівській гімназії, 31.05.2023 в Мазівській гімназії та 22.06.2023 в Юр’ївській гімназії. На базі цих закладів вже проводяться уроки з питань безпеки та виховні класні години з залученням працівників поліції та рятувальників.

         Для учнів та викладачів закладів освіти громади з залученням фахівця з надзвичайних ситуацій проведені онлайн відеоконференції з питань мінної небезпеки і вибухонебезпечних предметів (04.04.2023, 07.11.2023), організовано проведення екскурсій в пожежну частину учнів всіх 4 закладів освіти громади (18.,19.,20.04.2023,11.05.2023).

         В рамках Тижнів безпеки дорожнього руху проведені профілактичні бесіди представниками відділення поліції №2 Конотопського РВП ГУНП у Сумській області з учнями Мазівської та Князівської гімназій з правил дорожнього руху (19.05.2023, 17.11.2023).

         З питання надання першої медичної допомоги для педагогів та здобувачів освіти проведені наступні заходи:

         - в серпні 2023 року в рамках педагогічної конференції для педагогічних працівників організована локація з надання домедичної допомоги з залученням медичних працівників громади;

          - в жовтні до Дня захисника і захисниць України для дітей організований захід військово-патріотичного виховання з залученням військового медика;

         - в листопаді представниками українсько-ізраїльської місії медичних волонтерів FRIDA організований тренінг щодо надання першої медичної допомоги.

         Для відображення актуального стану забезпечення безпеки у закладі освіти для кожного закладу громади в серпні 2023 року сформовані та заповнені Паспорта безпеки - накопичувальні довідково-інформаційні документи, які погоджені територіальним підрозділом ювенальної превенції.

         Розробена та подана до Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації проектна заявка щодо реалізації проектів з будівництва швидкоспоруджуваних захисних споруд цивільного захисту в Новослобідському ліцеї та Юр’ївській гімназії.

         У листопаді 2023 року укладений договір з Управлінням поліції охорони в Сумській області та проведений монтаж системи охоронної сигналізації зі встановленням «тривожних кнопок» та виведенням сигналу на пульт охорони по Мазівській та Князівській гімназії.

         21.12.2023 з метою раннього попередження та евакуації учасників освітнього процесу  у закладах освіти громади, де організовано змішане навчання, спільно з представниками Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції проведено навчання команд реагування щодо практичного відпрацювання алгоритму дій у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора