A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

День пам’яті та перемоги

Дата: 08.05.2024 14:31
Кількість переглядів: 14

Минулого року Верховна Рада України Законом від 29.05.2023 № 3107-IX «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.
Ця війна для України не обмежувалася бойовими діями та окупацією її сучасної території. Для нашого народу Друга світова війна не лише історія перемоги над нацизмом, але також – національна трагедія.

 

До цієї дати у закладах загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради було проведено такі тематичні заходи: виховні години, години памяті «Не згасити пам'яті вогонь», «День пам'яті та примирення», «Пам'ять єднає покоління», «Пам’ятаємо... Перемагаємо», «Вистояли - переможемо!», «Пам'ятаємо минуле заради майбутнього», «Маки пам'яті», «Все пов’язано з усім», «Йде травень крізь хвилини, дні й роки…», відеоурок «Пам'ятаємо, ніколи не забудемо!», перегляд відео «Символ «Мак»», читання вірша «Нам не треба війни», а також відбулося відвідування виставок в режимі онлайн: «Українська Друга Світова», «Тріумф людини. Мешканці України, які пройшли нацистські концтабори».

« повернутися

Вхід для адміністратора