A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Безпека в інтернеті

Дата: 13.05.2024 11:21
Кількість переглядів: 13

Останнім часом почастішали випадки спроби російської пропаганди через засоби масової інформації провести чергову інформаційно-психологічну операцію та використати дітей для дестабілізації ситуації в Україні.
З метою запобігання можливої участі дітей у антиукраїнських провокаціях у всіх закладах освіти Новослобідської громади проведено профілактичні заходи із підлітками та батьками щодо посилення інформаційної безпеки в мережі Інтернет. Були проведені наступні заходи: онлайн-лекції з дітьми та їх батьками "Відповідальність неповнолітніх за злочини на шкоду національної безпеки", бесіди з батьками "Що варто знати батькам, щоб захистити дитину в соцмережах", виховні години "Безпека в інтернеті під час воєнного стану", бесіди з психологами з елементами тренінгу "Безпека дитини в Інтернеті".

 

Для збереження здоров'я дітей та забезпечення безпечного користування мережею Інтернет, слід запам'ятати 5 простих правил для батьків:
  • підвищуйте власну комп'ютерну та інтернет-обізнаність;
  • опановуйте Інтернет разом із дитиною;
  • станьте другом дитині у соціальній мережі, або попросіть близьких знайомих зробити це;
  • регулярно оновлюйте антивірус;
  • створіть територію безпечного Інтернету;
  • використовуйте поновлюваний перелік безпечних для дитини сайтів.
Тільки спільними зусиллями педагоги та батьки можуть зробити так, щоб діти користувалися соціальними мережами безпечно та відповідально, навчаючи їх безпеці в інтернеті.

« повернутися

Вхід для адміністратора