A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Всесвітній день вишиванки

Дата: 16.05.2024 11:23
Кількість переглядів: 15

Ідея свята Всесвітній день вишиванки належить студентці Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесі Воронюк ще у 2006 році, яка запропонувала одного дня всім одногрупникам надягнути вишиту сорочку на пари, оскільки звернула увагу, що багато хто носить її на заняття в університет.

 

З того часу щорічно, у третій четвер травня🌿, українці у всьому світі вбираються у національний💙💛 одяг🌺🌺🌺 та відзначають яскраве та самобутнє свято🎉🎉🎉. Українська вишиванка з'явилася багато століть тому, а кількість різних візерунків та технік шиття порахувати неможливо. Це свято люблять і діти, і дорослі, із задоволенням вбираючись у яскраві сорочки.
День вишиванки 2024 року проходить за умов повномасштабної війни😥, що підвищує важливість свята. Ця дата поєднує українців, прославляє нашу культуру, виховує любов до національних символів.
До Дня вишиванки у закладах загальної середньої освіти Новослобідської ради пройшли виховні години та години спілкування «Наші обереги», «День вишиванки», «День вишиванки – день родоводу», «Вишита сорочка», «День вишиванки єднає українців», «Вишиванка – твій генетичний код», під час яких учні знайомилися з історією свята, значенням вишитих візерунків та їх розповсюдженням по різним регіонам країни, українськими💛💙 традиціями.

« повернутися

Вхід для адміністратора