A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Засідання колегії

Дата: 16.05.2024 11:27
Кількість переглядів: 14

15.05.2024 відбулась колегія відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради з керівниками закладів освіти під головуванням начальника відділу освіти Качур Ж.О., за участю головних спеціалістів Літвінова С.М., Князєвой І.О. та директора Новослобідського ЦПРПП Сахно О.І.

 

На порядку денному обговорювались наступні питання:
- про стан розвитку, актуальність фізичної культури і спорту у воєнний час серед дітей та учнівської молоді;
- про стан патріотичного виховання в умовах дистанційного та змішаного навчання;
- трансформація мережі закладів освіти Новослобідської сільської ради;
- про стан забезпечення закладів загальної середньої освіти педагогічними працівниками з відповідною фаховою освітою та належним рівнем професійної підготовки;
- про результати атестації педагогічних працівників у 2023-2024 навчальному році.
- По першому питанню було вирішено, що в умовах дистанційного та змішаного навчання треба особливу увагу приділяти фізичному вихованню дітей, так як учні мало часу надають руховим вправам. Від фізичного стану залежить і психологічне здоров'я дітей.
- Під час воєнного часу дуже загострено постає питання щодо патріотичного виховання дітей. Наші діти опинились в нелегкому часі і разом з дорослими сприяють наближенню бажаного Миру. В закладах освіти проходять благодійні акції, учні приймають участь у національно-патріотичних конкурсах різного формату, є активними учасниками волонтерського руху. За розглядом другого питання було вирішено створити територіальну книгу-спогадів про все, що відбувалось та відбувається з початку війни в нашому краї та долучити учнів до пошуково-дослідницьких заходів у зборі інформації та матеріалів до книги.
- По третьому питанню Качур Ж.О. ще раз наголосила, що з початку квітня 2024 року розпочався процес реорганізації закладів освіти Новослобідської сільської ради згідно з затвердженим Планом трансформації закладів освіти та рішення про реорганізацію закладів освіти. Проговорили законодавчу базу, згідно з якою відбуватимуться всі етапи реорганізації.
- Виходячи з третього питання проведено аналіз забезпечення закладів освіти педагогічними працівниками з відповідною фаховою освітою. Кожен керівник закладу освіти надав інформацію щодо кадрового складу та фахової освіти кожного викладача.
Сахно О.І. рекомендувала керівникам провести інформаційно-роз'яснювальну роботу з педпрацівниками щодо отримання освіти з іншого навчального предмету, тим самим запобігти задіяння вчителів-сумісників з інших закладів освіти.
- З останнього питання були обговорені результати атестації першого та другого рівня педагогічних працівників закладів освіти. Всі заявки, які були надані до атестаційних комісій розглянуті та затверджені протоколами і відповідними наказами.
Також було розглянуто важливе питання щодо завершення навчального 2023-2024 року. Начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради звернула увагу на діючі законодавчі документи, згідно яких керівники повинні провести оцінювання учнів, переведення на наступний навчальний рік та відрахування з закладу...
Сахно О.І. надала методичні рекомендації по оформленню документації по завершенню навчального року керівниками та вчителями закладів освіти.
Дуже плідно пройшла робота, під час якої були визначені завдання на наступний навчальний рік.

« повернутися

Вхід для адміністратора