A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Затверджено Державний стандарт базової середньої освіти

Дата: 09.10.2020 08:31
Кількість переглядів: 151

    Державний стандарт базової середньої освіти, затверджений Урядом 30 вересня, є основою для реалізації реформи «Нова українська школа» в 5-9 класах. Про це 8 жовтня 2020 року заявив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет під час пресконференції, присвяченій Державному стандарту.

«Затвердження та впровадження Стандарту базової середньої освіти – це продовження реалізації реформи “Нова українська школа” у 5-9 класах. Ключові компетентності та наскрізні вміння, закладені в цьому документі, базуються на найкращих практиках Євросоюзу та досвіді Фінляндії, Шотландії, Франції, Канади. До роботи над Стандартом долучилась і українська освітянська спільнота, яка брала участь у публічних консультаціях впродовж червня цього року. Підготовка до реалізації положень Стандарту вже почалась, і школярі вчитимуться за ним вже з 2022 року, коли 5-ті класи стануть частиною Нової української школи», – зазначив Сергій Шкарлет.

Стандарт визначає структуру та зміст базової середньої освіти, передбачає запровадження низки інноваційних підходів, зокрема щодо оцінювання результатів навчання та організації освітнього процесу.

Докладніше: bit.ly/34ufSSw

 


« повернутися

Вхід для адміністратора