A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Новини

Шановні учасники освітнього процесу, шановні батьки!

Відповідно до протокольного  доручення від 31.08.2022 № 2 за результатами засідання обласної комісії з питання готовності закладів освіти Сумської області до організації навчання та дотримання безпекових норм освітнього процесу, наказу відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради від 31.08.2022 № 48-ОД "Про організацію навчання у 2022-2023 навчальному році", з метою організованого початку нового навчального року з 1 вересня 2022 року освітній процес у 2022-2023 навчальному році здійснюється у дистанційному форматі.

 

 

День Єднання

16 лютого Україна відзначає державне свято - День єднання. Президент України Володимир Зеленський заснував його у 2022-му на тлі попереджень про можливу війну. День єднання - молоде свято і цього року ми святкуємо його лише втретє. У нього немає сформованих роками традицій, але в умовах війни воно набуло особливого сенсу - показати усьому світові, що ми сьогодні - як ніколи єдині та попри все будемо відстоювати свою незалежність і своє майбутнє.

08:20 19.02.2024

Заходи до 35 річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану

Цьогоріч 15 лютого в Україні відзначають 35-ту річницю з дня виведення радянських військ з Афганістану та День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Щорічно ми відзначаємо цей день як день пам’яті тих, хто виконував свій військовий обов’язок у локальних збройних конфліктах. Афганська війна – одна із найтрагічніших сторінок історії. Ця кривава війна стала важким випробуванням та трагедією для сотень тисяч людей. Пам’ятаємо героїчні подвиги, приклади мужності й вірності військовій присязі, що продемонстрували віддані сини і дочки України.  

15:23 16.02.2024

Онлайн-нарада з директорами

Відбулась робоча онлайн-нарада з директорами закладів освіти за участю начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради Качур Ж.О., головних спеціалістів відділу освіти культури, молоді та спорту: Князєвой І.О.. Літвінова С.М. та діловода Болотовой Г.М.  На порядку денному обговорювались питання, які є актуальними та важливими на даний час - діяльність закладів освіти в умовах воєнного стану: 1. Трансформація закладів освіти Новослобідської сільської ради у 2024 році. 2. Атестація педпрацівників у 2024 році. 3. Сертифікація вчителів. 4. Участь учнів закладів освіти Новослобідської сільської ради у обласних щорічних конкурсах. 5. Створення команд реагування по закладам освіти та їх обов'язки. 6. Участь закладів освіти Новослобідської сільської ради у змаганнях "Спортивні шкільні ліги Сумщини" в рамках Всеукранського проєкту "Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги" ініційовані Президентом України. 7. Призначення по закладам освіти відповідальних за ведення військового обліку та їх обов'язки.   

13:28 10.01.2024

Допомога школі

Для закладів освіти Новослобідської громади від Департаменту освіти Сумської обласної державної адміністрації за підтримки представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) була отримана допомога у вигляді великих боксів «Школа в коробці» з усім необхідним канцелярським приладдям: зошити, крейда, фарби, маркери, кольоровий папір, інше навчальне приладдя з метою покращення умов викладання шкільної програми в закладах освіти під час дистанційного та змішаного навчання. Також для учнів-початківців громади були отримані рюкзаки зі всім необхідним для навчання. Кожен рюкзак містить повний набір канцтоварів: щоденник, зошити, фарби, пляшку для питної води, пластилін, ручки, фломастери, ножиці, клей, олівці. Ці чудові рюкзачки отримають учні першого класу. Плідна співпраця з міжнародними партнерами надає змогу покращити матеріальну базу закладів освіти. Приємно розуміти, що в такий тяжкий час для нашої країни, прикордонні громади залишаються не самі на самоті зі своєю біллю – є ті, хто нас підтримують не тільки словом, а й ділом. Щира подяка Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за таку вкрай важливу і потрібну допомогу!

13:22 10.01.2024

Нарада з директорами

За участю голови Новослобідської сільської ради Гаркавенко О. О., начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради Качур Ж. О., директора КУ "Новослобідський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Новослобідського сільської ради Сахно О.І., директора ЦДЮТ Качур О.О., головного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді та спорту Літвінова С.М. пройшла онлайн - нарада з директорами закладів освіти Новослобідської сільської ради, на якій були розглянуті нагальні питання: - освітній процес в закладах освіти; - опрацювання питання щодо створення та роботи Піклувальної ради в громаді; - організація розважального заходу для дітей з метою психологічного розвантаження.  

08:12 12.10.2023

Всесвітній день психічного здоров’я

10 жовтня в Україні відзначається Всесвітній день психічного здоров’я. За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, психічне здоров’я – це стан душевного благополуччя, яке дає кожній людині можливість відчути власний потенціал, долати звичайні життєві стреси, плідно працювати. З метою забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти в закладах освіти Новослобідської сільської ради були проведені просвітницько-профілактичні заходи за різними формами роботи: онлайн-квест "Моє ментальне здоров'я", де учні вчилися розуміти важливість психічного благополуччя, виявляли ключові аспекти ментального здоров'я та дізнавалися, як можна зберігати його в найкращому стані; година спілкування з психологом "Ти як?": учні мали можливість вільно обговорити свої почуття, думки та питання з практичним психологом'; тренінг для вчителів "Збереження та зміцнення психологічного здоров'я педагога".  

09:07 11.10.2023

Відбувся педагогічний івент: починаємо новий навчальний рік

За два дні 1 вересня. Почнеться новий 2023/2024 навчальний рік.  Яким він буде для педагогів, дітей та їх батьків? Які виклики поставить він перед педагогічними колективами та засновниками освітніх закладів?

15:37 30.08.2023

Увага, конкурс!

Повідомляємо, що у межах реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021–2026 роки МКІП, Секретаріат Кабінету Міністрів України, Мінінфраструктури та Нацсоцслужба спільно з ІСАР «Єднання», Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права продовжують проведення розпочатої у 2020 році інформаційної кампанії «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці». Кампанія передбачає щорічне проведення конкурсу «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці», що покликаний популяризувати успішні приклади тристоронньої співпраці між зазначеними секторами.

09:11 14.08.2023

Вхід для адміністратора