A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Новини

Обладнання для харчоблоків

В рамках ініціативи, яку започатковувало Міністерство освіти і науки у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Першою леді України «Спільно до навчання» для опорного закладу Новослобідський ліцей було закуплено обладнання для харчоблоків. Надання грошової допомоги здійснюється одноразово в розмірі 2 тис. доларів США (за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком) на кожний опорний заклад. До складу обладнання, що було придбано, увійшло: стелаж для посуду, електром’ясорубка, духова шафа, овочерізка, стіл кухонний, блендер, кухонний комбайн. Сподіваємось, що війна скоро закінчиться, а діти вийдуть на очне навчання та зможуть скоштувати смачні страви, приготовлені на новому обладнанні.

08:30 05.07.2023

Перспективи освітньої галузі

Під головуванням голови Новослобідської сільської ради Ольги Гаркавенко проведена нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради. У роботі наради взяли участь: • Наталія Скрипченко, заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; - Сергій Крюков, начальник відділу розвитку старостинських округів; - старости старостинських округів- Сергій Соломяник, Олександр Міліков, Світлана Малишева, Ірина Шевченко; • Оксана Сахно, директор КУ «Нововослобідській ЦППРПП». •Світлана Токарєва, в.о. начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради; - педагогічні працівники закладів освіти. На нараді розглядались актуальні питання: обговорено формати навчання учнів з початку 2023-2024 навчального року, попередня комплектація педагогічних кадрів. Учасники обговорили різні форми організації освітнього процесу у новому навчальному році, питання підготовки закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період. Під час наради було приділено особливу увагу забезпеченню безпечних умов для дітей дошкільного, шкільного віку та учнів, які проживають на території Новослобідської територіальної громади.

14:05 14.06.2023

Останні дні травня: підводимо підсумки роботи

 30 та 31 травня 2023 року відбулися зустрічі професійної спільноти фахівців центрів професійного розвитку педагогічних працівників. Цього разу було проведено дві окремі зустрічі для директорів і консультантів центрів. Від Новослобідської територіальної громади учасником заходів стала директор КУ «Новослобідський ЦПРПП» О. Сахно.

08:25 02.06.2023

Психологічна абетка сучасного педагога. Алгоритм дій педагога, коли дитина в стресовій ситуації

У надзвичайних ситуаціях освіта є одним з головних факторів психічного та фізичного захисту дітей. Освітній процес має здійснюватися таким чином, щоб створити для учнів безпечне та стабільне середовище у розпал кризи, допомогти відновити відчуття нормальності, гідності та надії, забезпечуючи як безперервність навчання, так і соціально-емоційну підтримку.

09:10 18.05.2023

Батькам майбутніх першокласників

З 1 травня 2023 року у закладах загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради розпочинається зарахування дітей до першого класу на 2023-2024 навчальний рік.

09:35 01.05.2023

Пам’ятка абітурієнту

У житті кожного здобувача освіти приходить момент, коли потрібно визначитися з майбутньою професією, прийняти одне з найважливіших рішень у житті. Далеко не всі випускники заздалегідь знають, куди їм вступати на навчання. Багато хто йде в той чи інший навчальний заклад просто за компанію з друзями, за порадою родичів або просто «куди візьмуть з моїми результатами».  Іноді таким чином абітурієнт дійсно знаходить свій життєвий напрямок, але це рідкість.

13:54 26.04.2023

Діти отримали нові гаджети для навчання

24 квітня 2023 року навчальні заклади Новослобідської громади отримали 3 хромбуки та 4 планшети – гуманітарну допомогу від Представництва Дитячого фонду ООН ( ЮНІСЕФ ). Продовження співпраці з міжнародними партнерами дає змогу забезпечити комп’ютерним обладнанням тих учасників освітнього процесу, що здійснюють роботу з використанням технологій дистанційного навчання. Розподіляючи надану допомогу, адміністрації закладів освіти громади намагалися забезпечити першочергово потреби в комп’ютерному обладнанні дітей з вразливих груп населення.   В Князівській гімназії подарунки отримали Михайло Соляник– учень 5 класу та Андрій Татаринов – учень 4 класу; Тимофій Барибін – учень 5 класу Мазівської гімназії; Вікторія Басіладзе – учениця 8 класу та Марія Філіпова – учениця 6 класу Новослобідського ліцею; Андрій Телегін – учень 7 класу та Наталія Лакатош – учениця 1 класу Юр’ївської гімназії. Надзвичайно приємно було бачити щасливі очі маленьких громадян нашої громади в час, коли мало посмішок, мало радості, коли земля здригається від вибухів, а серце щемить від втрат. Ці подарунки – символ того, що Україна не сама в цій боротьбі. Є ті, хто підставить плече! А ще не забуваймо, що навіть найтемніша ніч закінчується променистим світанком.

08:33 25.04.2023

Вхід для адміністратора