A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Про прийом дітей до 1 класу закладів загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради у 2020 році

Дата: 17.04.2020 08:59
Кількість переглядів: 138

 

герб серый

НОВОСЛОБІДСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПУТИВЛЬСЬКОГО РАЙОНУ

СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВІДДІЛ ОСВІТИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

НАКАЗ

 

16.04.2020                                 с. Нова Слобода                                    № 35 - ОД

 

Про прийом дітей до 1 класу

закладів загальної середньої освіти

Новослобідської сільської ради

у 2020 році

 

На виконання ст. 9 Закону України «Про повну загальну середню освіту», наказу Міністерства освіти і науки від 16.04.2019 №367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти»p з урахуванням листа МОН України від 31.03.2020 №1/9-182 «Щодо організованого завершення 2019/2020 навчального року та зарахування до закладів загальної середньої освіти», листа Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації від 13.04.2020 №04.1-113/1592 «Про зарахування дітей до 1 класу закладів загальної середньої освіти», та з метою забезпечення права на освіту та належної організації і проведення прийому дітей до 1 класу  в умовах карантину

 

Н А К А З У Ю:

 

  1. Керуючись підпунктом 2 пункту 2 розділу 2 «Прикінцевих положень» Закону України «Про повну загальну середню освіту»  рекомендувати закладам загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради провести набір учнів до 1 класу у два етапи:
  • з 01 травня по 31 травня 2020 року здійснити прийом документів для  зарахування дітей до 1 класу, які проживають на закріпленій території обслуговування, шляхом прийому документів та їх копій, зокрема через електронну пошту, без електронного підпису;
  • прийом оригіналів документів провести протягом двох тижнів після завершення карантину.
  1. Керівникам закладів загальної середньої освіти з метою інформування батьків та громадськості протягом двох робочих днів інформацію про особливості набору до 1 класу розмістити на сайтах закладів загальної середньої освіти та поширити у соцмережах.
  2. З 15 червня 2020 року здійснити прийом документів та зарахування дітей на вільні місця до 1 класу, які залишилися після прийому дітей, які проживають на території обслуговування.
  3. До 1 класу закладів загальної середньої освіти зараховувати дітей, як правило, з 6 років.
  4. Прийом дітей до 1 класу закладів загальної середньої освіти слобідської сільської ради здійснювати на безконкурсній основі відповідно до території обслуговування.
  5. Для зарахування дитини до 1 класу батьки або особи, які їх замінюють, подають заяву на ім’я директора навчального закладу, копію свідоцтва про народження дитини та медичну картку встановленого зразка.
  6. При прийомі дитини до 1 класу закладів загальної середньої освіти є  неприпустимими проведення тестувань,  співбесід, екзаменів тощо з перевірки її знань щодо засвоєння навчальної програми закладу дошкільної освіти.
  7. Покласти персональну відповідальність на директорів закладів загальної середньої освіти за дотриманням даного наказу та забезпечення виконання його вимог.
  8.  Директорам закладів загальної середньої освіти подати інформацію про фактичний набір учнів до 1 класу до методичного кабінету до 10 травня 2020 року.
  9. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

Т.в.о. начальника відділу

освіти, молоді та спорту

Новослобідської сільської ради                                   Є. КОВАЛЕВСЬКА


« повернутися

Вхід для адміністратора