A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Руслан Гурак (Ruslan Gurak): метою сертифікації є пошук найкращого вчителя – рушійної сили реформи освіти

Дата: 19.06.2019 10:29
Кількість переглядів: 145

Державна служба якості освіти України за підтримки Всеукраїнського фонду «Крок за кроком» продовжує проводити навчання для освітніх експертів з питань вивчення практичного досвіду учасників сертифікації.

11 червня пройшов черговий тренінг, який допоможе забезпечити розуміння ролі та основних завдань експертів, покращити навички спостереження за практикою педагогів, проведення інтерв’ю і анкетування. Серед його учасників була завідувач методичним кабінетом відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради Сахно О.І., яка за наказом Державної служби якості освіти України від 01.04.2019 № 01-11/17 "Про затвердження загального списку експертів, які можуть залучатися до проведення сертифікації" увійшла до складу експертів, що будуть здійснювати вивчення досвіду роботи педагогів, що проходять сертифікацію у 2019 році.

Загалом тренінг проходив три дні для трьох груп експертів і передбачав, окрім роботи із документами, також обмін практичним досвідом експертів, які вже мали виїзди на місця, і обговорення психологічних особливостей їх поведінки під час вивчення роботи учасників сертифікації.

Перед учасниками виступив Руслан Гурак, голова Державної служби якості освіти. Він зазначив:  «Це перший рік пілотного проекту сертифікації, в якому виявили бажання взяти участь 858 педагогічних працівників. Одним з основних етапів цього проекту є вивчення практичного досвіду. І тут ми стикаємося з надзвичайно великою відповідальністю, оскільки від нас залежить, хто поїде оцінювати роботу вчителя і у який спосіб. Для цього Служба проводить постійні навчання для експертів з роз’яснення методики оцінювання професійних компетентностей, форм спостереження та інтерв’ювання з учителем».

Р. Гурак підкреслив, що наразі вже підготовлено близько 400 освітніх експертів і це та команда, яка реально може змінити якість освітнього процесу і якість освіти в Україні.


« повернутися

Вхід для адміністратора