A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Відбувся вебінар «Медіаграмотність. Поради для педагога»

Дата: 31.03.2021 15:42
Кількість переглядів: 144

 Із стрімким розвитком суспільства, входженням в життя кожної людини різноманітної медіапродукції (газетні та онлайн-видання, реклама, соціальні мережі в Інтернеті тощо), гостро постало проблема медіаграмотності людини.

З 1 вересня 2018 року Україна розпочала розбудову нової системи загальної середньої освіти. Уже три роки в освітніх закладах впроваджується Концепція «Нова українська школа» та нових Державний стандарт початкової освіти, що вперше містить змістову лінію медіаграмотності. На уроках педагоги стали навчати учнів працювати із медіапродуктами та бути відповідальними у виборі та оцінюванні достовірності інформації.

Проблемі медіаграмотності та впровадженню її в освітній процес був присвячений вебінар «Медіаграмотність. Поради для педагога», який організували та провели працівники Новослобідського центру професійного розвитку педагогічних працівників. Захід відбувся відповідно до плану роботи установи, в рамках Тижня цифрової грамотності ALL DIGITAL WEEK та на виконання Плану заходів з реалізації та території Новослобідської сільської ради Національної стратегії розбудови безпечного освітнього середовища в новій українській школі на 2021 рік.

Участь в обговоренні проблеми медіаграмотність взяли працівники Новослобідського ЦПРПП, педагоги  усіх закладів освіти громади та Ніна Красилова, амбасадор  програми eTwinning PlusUkraine. Під час свого виступу Оксана Сахно, директор Новослобідського ЦПРПП, познайомила педагогів із причинами актуальності медіаосвіти сьогодні, основними вимогами до організації роботи з медіаінформацією.  Ніна Красилова, амбасадор  програми eTwinning PlusUkraine, звернула увагу присутніх на необхідність критично відноситися до інформації, що знаходиться в Інтернеті та наголосила на ролі педагога, як наставника для учнів та транслятора інформації на уроках. Вікторія Маханькова, консультант Новослобідського ЦПРПП, надала практичні рекомендації педагогам щодо онлай-безпеки.

У підсумку вебінару педагоги отримали кейс з матеріалами для організації в освітньому закладі роботи з медіаграмотності


 


« повернутися

Вхід для адміністратора