A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради

Безпечне освітнє середовище

Учні Юр'ївської гімназії відвідали пожежну частину

В рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності та реалізації пілотного проекту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» була організована екскурсія до пожежної частини м. Путивль для дітей Юр'ївської гімназії. Рятувальники розповіли дітям про роботу пожежної частини, показали опорядження сучасної пожежної машини, на практичних прикладах показали правила користування вогнегасниками. Діти своїми руками потримали працюючі пожежні рукави, приміряли костюми рятувальників та посиділи в пожежній машині. Вже більше року діти навчаються дистанційно і ця цікава екскурсія хоч не на довго відволікла їх від тривожних думок про війну та дозволила побути у дружньому шкільному колективі.

12:15 12.05.2023

Коло безпеки

У відділі освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради в рамках реалізації Всеукраїнського проєкту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» відбулось проведення навчального майстер-класу з використання карткової ігрової методики "Коло безпеки", яка була подарована міжнародною організацією ЮНІСЕФ для Новослобідської громади. Ця гра стане у пригоді шкільним психологам та педагогам в організації просвітницько-профілактичної роботи із учасниками освітнього процесу.

12:00 04.05.2023

Нарада з питань пожежної безпеки

З метою попередження нещасних випадків та надзвичайних ситуацій в навчальних закладах працівники відділу освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради та керівники всіх закладів освіти громади взяли участь у нараді, що відбулася під керівництвом Конотопського районного управління Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області. Під час наради були обговорені питання: - профілактична робота щодо мінімізації ризиків виникнення пожеж у закладах освіти; - вимоги пожежної безпеки до утримання території, будівель, приміщень та споруд, евакуаційних шляхів та виходів; - загальні вимоги пожежної безпеки до інженерного обладнання експлуатації електричних мереж та електрообладнання в закладах освіти; - вимоги до утримання технічних засобів протипожежного захисту.  

13:19 27.04.2023

Відкриття класів безпеки

25 квітня 2023 р. в Новослобідській громаді на базі опорного закладу освіти Новослобідський ліцей та Князівської гімназії було відкрито КЛАСИ БЕЗПЕКИ. Класи створено в рамках реалізації всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навички самозахисту, надання домедичної допомоги та рятування в умовах надзвичайних ситуацій. У класі безпеки можна проводити тематичні заняття, розглядаючи основні правила безпеки для учасників освітнього процесу. Це, насамперед, вибухобезпека, мінна безпека, пожежна безпека. Для цього будуть залучені педагогічні та медичні працівники, фахівці ДСНС України, Національної поліції, практичні психологи, учасники бойових дій, волонтери тощо.  

07:56 26.04.2023

Допомога від партнерів

В рамках реалізації пілотного проекту "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі" за підтримки міжнародної організації ЮНІСЕФ та громадського центру "Волонтер" була отримана допомога для підтримки спеціалістів з безпеки у вигляді канцелярських товарів. Частину цих товарів було вирішено направити для облаштування зон психологічного розвантаження "класів безпеки" в закладах освіти Новослобідської громади. За допомогою наборів для малювання та навчальних ігр діти зможуть відволіктись від суворих військових буднів та поринути у світ творчості, фантазій та розваг. Створюємо безпечне освітнє середовище для дітей та наближаємо перемогу разом!

09:56 21.04.2023

Учні Новослобідського ліцею відвідали пожежну частину

В рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності та реалізації пілотного проекту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» була організована екскурсія до пожежної частини в м. Путивль для дітей Новослобідського ліцею. Рятувальники розповіли дітям про роботу пожежної частини, показали опорядження сучасної пожежної машини, на практичних прикладах показали правила користування вогнегасниками. Діти своїми руками потримали працюючі пожежні рукави, приміряли костюми рятувальників та посиділи в пожежній машині. Наприкінці екскурсії діти подякували рятувальникам та побажали їм менше роботи.

09:55 21.04.2023

Діти відвідали пожежну частину

Відповідно до робочого та виховного планів гімназії, з нагоди Дня пожежної охорони України за сприяння спеціаліста з безпеки Новослобідської сільської ради Сергія Літвінова учні закладів освіти Новослобідської громади мали змогу відвідати з екскурсією територіальний відділ ДСНС. Дякуючи змістовній та пізнавальній екскурсії, діти мали змогу не лише ознайомитись із повсякденною роботою рятувальників, а й доторкнутись до рятувального приладдя, відчувши себе частинкою таємничого, але такого важливого та необхідного дійства. Емоції від зустрічі та очного спілкування досягли найвищої позначки. Сподіваємось на те, що Перемога дуже скоро об'єднає нашу шкільну родину знову, а біди обійдуть кожного українця дорогою, всім відомою

08:12 20.04.2023

Екскурсія в пожежну частину

В рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності та реалізації пілотного проекту «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі» була організована екскурсія до пожежної частини в м. Путивль для дітей Мазівської гімназії. Працівники служби з надзвичайних ситуацій та рятувальники розповіли дітям про роботу пожежної частини, показали опорядження сучасної пожежної машини, на практичних прикладах показали правила користування вогнегасниками. Діти своїми руками потримали працюючі пожежні рукави, приміряли костюми рятувальників та посиділи в пожежній машині.

08:40 19.04.2023

УРЯД УХВАЛИВ КОНЦЕПЦІЮ БЕЗПЕКИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

7 квітня 2023 року, на засіданні уряду ухвалено Концепцію безпеки закладів освіти. Вона представляє комплексне стратегічне бачення створення безпечного освітнього середовища у закладах освіти та організацію в них рівних, належних і безпечних умов здобуття освіти та викладання.

10:19 14.04.2023

Нарада з інспектором ювенальної превенції

У відділі освіти, культури, молоді та спорту Новослобідської сільської ради в рамках проекту "Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі"відбулась робоча нарада з інспектором ювенальної превенції Конотопського РВП у Сумській області Денисом Олександровичем Вовком.

09:45 14.04.2023

Вхід для адміністратора